VCBrandaris per 01 november op Seinpaalduin
De eerste Containers staan er foto dank aan Jan van Rees 24-09-2013
Op het Seinpaalduin staan de eerste Containers.
Volgens RWS moet e.a. klaar zijn per 01-11-2013.
TERSCHELLING 28-06-2013
Rijkswaterstaat is van start gegaan met de voorbereidingen van de vernieuwing van de verkeersbegeleidingssystemen voor de scheepvaart op de Waddenzee en de modernisering van de huisvesting van de verkeersleiders op de zeeverkeerscentrale op Terschelling, de Brandaris.
Vuurtorenwachters Terschelling tijdelijk op Seinpaalduin
Foto Seinpaalduin 24-09-2013
foto Jan van Rees
Eind 2012 is een businesscase opgesteld voor de bouwkundige aanpassingen aan de vuurtoren. Men moet hier denken aan grootschalig onderhoud van de toren, aanpassing bedieningsruimte, nieuwe desks, vernieuwing klimaatbeheersing, verbeteren brandveiligheid, vervanging van deuren en kozijnen etc.
Tijdens de verbouwing van de toren worden de verkeersleiders gehuisvest in portocabins en wel op zo’n manier dat het visuele zicht gehandhaafd blijft en de scheepvaartbegeleiding dus onder alle voorwaarden kan blijven plaatsvinden.
Voor de lokatie is er gekozen voor de bunker in het Seinpaalgebied. Voor zowel het plaatsen van de portocabins als voor het uitvoeren van de werkzaamheden aan de toren zijn vergunningen nodig. Rijkswaterstaat heeft de vergunningsaanvragen voor het bouwen en plaatsen van portocabins ingediend bij de gemeente.
Rijkswaterstaat streeft er naar om rond oktober de portocabins te plaatsen en daarna te beginnen met de uitvoering van de verbouwingswerkzaamheden omdat in het winterseizoen minder scheepvaart is. De verwachting is dat de verbouwing een aantal maanden in beslag gaat nemen. Het is de bedoeling dat de verkeersleiders voor de zomerperiode 2014 weer terugkeren naar hun vertrouwde werkplek op de vuurtoren.
Op Schiermonnikoog (Noordertoren) wordt overigens een zelfde soort project uitgevoerd.
Bron: Rijkswaterstaat

De VCBrandaris en de Meldkamer
Foto met dank aan Jan van Rees 24-09-2013
foto met dan aan Jan van Rees Verkeersl. VCBrandaris
Comandopost VCBrandaris
foto Jan van Rees
foto Jan van Rees klik voor grote foto