Red Cedar verliest containers boven Vlieland
Op 10januari 2017 verliest de Red Cedar containers boven Vlieland
luister naar het Geluids verslag .
klik play voor Iphoon en Tablet

de player start automtisch op een desktop machine voor mobiele devices dient u zelf op de play knop te drukken. Door het bufferen van de stream kan het op een mobiel device enige tijd duren voor er daadwerkelijk een verbinding is.

Klik op de plaatjes voor groot beeld
Containers Noordzee waarschijnlijk gezonken
Overgenomen uit Leeuwardercourant
12 januari Asing Walthaus Friesland De vijftien containers die woensdagavond buiten Texel overboord sloegen van vrachtschip Red Cedar zijn waarschijnlijk gezonken. Dat stelt Wouter Bakker van rederij Bakker op Terschelling, die donderdagmiddag met twee schepen op onderzoek is geweest. Op de eilanden werd al reikhalzend naar mogelijke jutterswaar uitgekeken. Zo waren er op Ameland in de middag veel auto’s op het strand. In de ochtend was dat, vanwege het hoge water, niet mogelijk. Op Vlieland vond jutter Dirk Bruin een klein aantal ijshockeyhandschoenen en ander beschermend sportmateriaal. Hij plaatste er bijgaande foto van op zijn facebookpagina. ,,Ik denk dat dit het begin is van veel meer’’, schreef hij er hoopvol bij.


TEXEL Op meerdere plekken langs de Noord-Hollandse kust zijn de afgelopen dagen grote bergen Coca Cola-wikkels aangespoeld. De meeste vondsten worden gedaan op Texel, maar ook vanuit kustplaatsen op het vasteland komen meldingen. De rood-witte wikkels zijn afkomstig uit één van de vijftien containers die vrachtschip Red Cedar afgelopen week verloor. Behalve wikkels van de frisdrankgigant worden er ook bakjes van foam gevonden. Ook in Petten en op de Waddeneilanden Vlieland en Terschelling worden de wikkels gevonden. Lees ook: Schip verliest vijftien containers door harde wind "Strand ligt echt bezaaid met Coca Cola-wikkels", twittert de Texelse boswachter Eckard Boot. Met een groep vrijwilligers en jutters haalt hij de kilo's plastic weg. Enige haast is geboden, want door de stevige wind raken de wikkels steeds verder verspreid over het eiland. "Waait ook zo de duinen in." Hoewel Coca Cola geen blaam treft, roepen veel mensen de multinational op een bijdrage te leveren aan het opruimen van de troep. Het bedrijf lijkt bereid daar gehoor aan te geven. Lees ook: Texelse jutters op scherp na overboord slaan vijftien containers "Het is erg vervelend wat er gebeurd is", laat Coca Cola weten aan mensen die het bedrijf via Twitter op het matje roepen. "We zoeken contact met instanties die betrokken zijn bij de opruiming."
Orca op weg naar containers klik voor groot beeld
Meerdere schepen onderweg naar containers
klik op plaatje voor groot beeld
klik op plaatje voor groot beeld